Hämeenlinnassa puhaltaa uudet kiekkotuulet

HPK piti historiallisen season kick off-tilaisuuden, joka veti kansaa Ritari-Areenalle. Tapahtumassa julistettiin koko kauden 2016-17 joukkue, uusi toimitusjohtaja Antti Toivonen toki muistutti, että kesän aikana saattaa vielä joitakin vahvistuksia tulla. Ensimmäisenä HPK julisti valmennustiiminsä, joka oli muuttunut täysin edellisestä kaudesta. Päävalmentajana joukkuetta luotsaa, viime kaudella Jukurit Mestiksen mestariksi johdattanut Antti Pennanen. Apuvalmentajina toimii pelaajauransa viime kauteen päättänyt Antti Miettinen. Jukureissa Pennasen apulaisena jo viime kaudella toiminut Timo Turunen. Maalivahtivalmennuksesta vastaa valmentajaksi nuori, 31-vuotias Juha Lehtola. Pennanen luonnehtii valmennusnelikkoa seuraavasti.

  • Turunen vastaa meillä fysiikasta, puolustajien peluutuksesta ja yksilöiden kehittämisestä. Lehtola on nouseva maalivahtivalmentajakyky. Maalivahtiosaamisen lisäksi hän pystyy tekemään videot valmennukselle. Miettisen Antin pelaajakokemus on hyvä saada meidän käyttöömme ja tuo meille sellaista tietoa pelaajista, mitä me valmentajat kaipaamme.

IMG_6639[1]
Antti Miettinen, Antti Pennanen sekä Juha Lehtola, lähtevät uuteen koitokseen muikein mielin
Lehtola on jatkoa kiven kovalle HPK:n maalivahtivalmentaja listalle. Turhan kovia paineita mies ei tunnu asiasta ottavan.

  • Vierumäellä olen valmennuskurssin käynyt. Oman pelaajauran viimeisillä vuosilla oli jo selvä, että tätä haluan tehdä. Jonkin verran olen saanut myös vaikuttaa uusiin maalivahti hankintoihin. Suurin työ on toki scouttimme Jussi Kari-Koskisen myötä tehty.

Maalivahdit

HPK:n uudella maalivahtivalmentajalla on kokemusta paljon myös ulkomailta. Hyvän kielitaidon omaava Lehtola, oli valmis ottamaan vastuulleen ulkomaalaisen maalivahdin. Näin ensi kaudella HPK:n maalia vartio kolmikko: Nathan Lawson, Emil Larmi sekä Ukko-Pekka Luukkonen. Lähtökohtaisesti torjuntavastuun kantaa Itävallan pääsarjasta hankittu Lawson. Myös Itävallassa maalivahtivalmennustöitä tehnyt Juha Lehtola, on varmasti tietoinen millaisen vahdin seura on hankkinut. Lawsonilla on myös NHL taustaa. Vaikean kauden pelanneen Jere Myllyniemen sopimus, oli purettu sopuisissa merkeissä. Kakkosvahtina toimii edelliskaudella Peliitoissa sensaatiokauden pelannut Emil Larmi. Mikä sai Larmin saapumaan Hämeenlinnaan.

  • Valmennus oli sellanen mistä tykkään. Paikkana Hämeenlinna on tuttu ja tiedän, että tää on paikkana sellanen missä pääsee varmasti kehittymään. Muista maalivahdeista en vielä juuri tiedä, Luukkonen alkoi seuraa twitterissä, siihen se sitten jää. Uuteen maalivahtivalmentajaan en ole vielä ollut vielä yhteydessä, mutta kuvia kävin kattomassa ja paljon olen miehestä hyvää kuullut. Ihan mielenkiinnolla odotan!

Kolmantena maalivahtina toimii, alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuden torjunut Ukko-Pekka Luukkonen. Luukkosen kausi pääsääntöisesti vierähtää A-nuorten puolella.

Puolustus

Puolustuksessa jatkaa edelliskaudelta tutut: Joonas Lehtivuori, Petteri Nikkilä, Henri Auvinen, Joni Tuulola, Henrik Forsberg sekä Matias Haaranen. Puolustukseen hankittiin myös tukullinen leveyttä lisää. Mestiksessä huippukaudet pelanneet, Jukurien Teemu Suhonen sekä Jokipoikien isokokoinen Joel Olkkonen, pukevat ensikaudella oranssia päälle. Vaasan Sportin riveistä kaapattiin Oskari Manninen. Puolustuksen mielenkiintoisin nimi on varmasti venäläinen Kirill Tulupov, joka nousi fanien lellikiksi jo ennen sopimuksen julkaisua. A-nuoriin Jokereista hankittiin 1998-syntynyt Niclas Almari.

Hyökkäys

IMG_6671[1]
Oskari Manninen, Janne Lahti sekä Emil Larmi kuuntelivat tarkkaan, kun Jussi Kari-Koskinen kertoi uusista hankinnoista.
Hyökkäyksestä viimekauden johtajiin kuulunut Antti Miettinen siirtyi penkin taakse, sekä kapteeni Riku Hahl pohtii vielä kesän ajan uransa jatkoa. Johtajuutta kärkiketjuihin hankittiin nimekkäällä paluumuuttajalla, kun Janne Lahti palaa Hämeenlinnaan Rauman Lukosta. Lahden paluuseen vaikutti paljon muukin, kuin jääkiekko.

  • Perhesyyt oli päälimmäisenä, he ovat kulkeneet mukana pitkin maailmaa. Nyt pääsevät muuttamaan Helsinkiin elämään rauhallista perhe elämää, ja mä saan täällä keskittyä täysillä jääkiekkoon. Meillä oli Raumalla ongelmia pojan kanssa, mentiin vaimon kanssa melki kaksi ja puoli vuotta nukkumatta. Sitten täällä muuttuu asiat kokonaan. Pennanen tulee valmentajaksi ja yritetään palata siihen vanhaan hyvään kerhoon mikä täällä oli sillon, kun lähdin yhdeksän vuotta sitten. Ollaan hyvä kasvatti seura ja menestytään siinä samassa. Toivotaan, että hommat lähtee rullaamaan ja mä pystyn auttaa jengiä.

Viimeksi Lahden ollessa kerhossa, hän vasta raivasi tiensä mukaan liiga peleihin. Nyt rooli on muuttunut.

  • Onhan se muuttunut paljon. Lähdin nuorena miehenä pois täältä ja nyt vanhempana täytyy pystyä auttamaan joukkuetta ja potkia nuoria perseelle. Ei missään nimessä pystytä budjetilla kilpailemaan, niin meiän pitää saada se vanha kilpailuinto takaisin mikä täällä oli. Tänne tulee hyviä nuoria jätkiä kehittymään ja sillä me tullaan pärjäämään, että nuoret menevät eteenpäin urallaan. Hyvä jengi meillä nytkin on, kunhan saadaan siitä kaikki revittyä irti.

Muita uusia nimiä joukkueessa ovat. Kärppien luottorouhija Juho Keränen. 26-vuotias Norjan pääsarjasta saapuva kanadalainen Philippe Cornet. Jukureista Pennasen mukana saapuvat, paluumuuttaja Jaakko Turtiainen sekä Mestiksen pistepörssin voittanut Oula Palve. A-nuoriin kypsymään hankittiin 17-vuotias slovakki, Filip Krivosik. Viimekaudelta tutut: Otto Paajanen, Juha Koivisto, Sakari Manninen, Eero Somervuori, Eetu Tuulola, Waltteri Hopponen, Miro Ruokonen, Julius Valtonen. Tilaisuudessa ilmoitettiin myös, että kesken viime kauden saapunut Severi Sillanpää, jatkaa HPK:ssa kaksi seuraavaa kautta.

IMG_6709[1]
Uuden joukkueen julkistus sai ihmiset valumaan hallille.

Monet varmasti toivovat, että KICK OFF-tapahtumasta tulee perinne Rinkelinmäellä.

 

2006 nevö förget

Jätä kommentti